نابودی سوسک ها به زودی غیرممکن می شود
در اولین کنگره بین المللی بیماری های منتقله بوسیله ناقلین و تغییرات آب وهوایی با بیان اینکه سوسک های آلمانی علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی و ناقل بودن برخی از بیماری ها عنوان شد که سوسری ها در ایران نسبت به حشره کش ها مقاوم شده اند در واقع طبق گفته دانشمندان " نابودی سوسک ها به زودی غیرممکن می شود."
امروزه بیش از هزاران ترکیب شیمیایی، تولید و برای مقابله با حشرات استفاده میگردد. در حالیکه استفاده ناآگاهانه، بی رویه، بی مورد و بی اندازه از سموم شیمیایی باعث ایجاد نا به هنجاری ها و نابسامانی های در چرخه زیست موجودات و کنش طبیعی طبیعت شده است.
بدیهی است حشرات نیز برای مقابله با این فشار طبیعی که بوسیله انسان هدایت شده است مکانیسم هایی را برای بقاء خود بکار میبرند. بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت، توانایی بقاء یک حشره به غلظتی از سم که قبلاً توسط آن غلظت کاملاً از بین میرفت، مقاومت نام داردکه این توانایی بقا بصورت ارثی به نسلهای بعدی انتقال مییابد. تاکنون گزارش های متعددی از مقاومت به سموم شیمیایی در انواع و اقسام حشرات ارائه شده است.
مشکلات ناشی از مقاومت سموم نسبت به حشرات
- *سموم استفاده شده، وارد چرخه تغذیه انسان و حیوانات شده و ناهنجاری های متفاوتی را باعث میگردد.
- * استفاده بیشتر از سموم باعث آلودگی محیط زیست شده و موجودات غیرهدف مثل حشرات مفید و موجوداتی که در سیر تکاملی جانوران و طبیعت نقش اساسی دارند، را از بین میبرد.
- * مقاومت به سموم در حشرات باعث بقایحشره در طبیعت و در نهایت ادامه خسارت اقتصادی و بهداشتی خواهد بود.
- * مقاومت در حشرات باعث افزایش غلظت سم برای کنترل موثرتر حشرات شده در نتیجه از نظر اقتصادی، بار مالی بیشتری خواهد داشت. از سوی دیگر مقاومت انسان را وادار به سرمایهگذاری در جهت کشف سموم جدید مینماید که این مسئله نیز مقرون به صرفه نخواهد بود.
- * مقاومت به سموم در حشرات باعث باز پدیدی بیماری های مختلفی که توسط حشرات به انسان منتقل میشوند گردیده است. بطور مثال بازپدیدی و تداوم مالاریا یکی از نمونههای بارز مقاومت پشه آنوفل به سموم است.
شرکت نگارین سریر دارا با هدف حذف سموم شیمیایی و کمک به حفظ سلامت انسان و محیط زیست اقدام به تولید طعمه های غیرسمی برای حشرات نموده است که هیچ گونه مقاومتی در حشرات ایجاد نمی کند.